Wanneer ben jij aan de beurt?

Vakantietijd. Even lekker niks. Heerlijk weg met man en kinderen. Uitrusten in een huisje, of kamperen in een warm land. Boekje lezen op het strand, of inspiratie opdoen ver weg, cultuur opsnuiven aan de andere kant van de wereld. Er even helemaal uit. Echt genieten. Als je heel eerlijk bent: wat levert het je op? Het is voor vrouwen niet vanzelfsprekend dat ze eerst voor zichzelf zorgen. 

Wat vrouwen weten, is dat vakantie hard werken is. Zeker als je kinderen hebt. Voordat je weg bent, ben je al weken bezig. Plannen, lijstjes maken, boodschappen doen, regelen, was doen, inpakken, huis schoon achterlaten, zorgen dat alles op rolletjes loopt. En dan maar hopen dat iedereen het naar zijn zin heeft. Een vakantie is een soort snelkookpan met alle ingrediënten uit je dagelijks leven erin, behalve je werk. Het moet leuk zijn, je moet uitrusten, je moet nieuwe plaatsen zien, allemaal in die paar weken. Het is niet gemakkelijk te ontkomen aan het appèl dat op ons wordt gedaan.

Ik hoop dat je in alle hectiek even een moment vindt voor jezelf. Hoor dan eens wat de stem van je ziel tegen je fluistert. Wat heb je nodig? Wat mis je? Als je luistert naar die zachte stem en haar serieus neemt, wat is je verlangen? Waar kan je nog voeding gebruiken? Hoe kan je nog beter voor jezelf zorgen?

Met Bureau Buis bouw ik een bedding voor vrouwen die in alle rust willen onderzoeken hoe ze hun kracht kunnen inzetten. Waar heb je nog blokkades of blinde vlekken? Wat is nog te pijnlijk om echt onder ogen te zien? Hoe bevrijd je jouw creativiteit?

Gepubliceerd op: https://www.linkedin.com/pulse/wanneer-ben-jij-aan-de-beurt-saskia-buis/